top of page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REPRODUCERE

 

Multe automobile, în special cele antebelice, sosesc în atelierul nostru cu multe repere lipsă, neoriginale sau imposibil de recondiţionat. Suntem puşi, aşadar, în faţa necesităţii de a reproduce aceste repere după documentaţiile originale. După obţinerea schiţei piesei respective, de cele mai multe ori din arhiva tehnică a uzinei producatoare, este identificat materialul din care ea a fost produsă şi se stabilesc operaţiunile ce trebuiesc efectuate. În final, piesa realizată va fi aproape identică cu cea originală.

Experienţa ne-a învăţat că fiecare automobil are şi unele puncte slabe, piese care cedează uşor sau pe care fabricantul a omis să le monteze.Lipsa unui gresor, spre exemplu, poate produce multe neplăceri, necesitând demontari periodice pentru întreţinere. În cazul acestor repere, se va căuta îmbunătaţirea reperului respectiv, fără a se afecta originalitatea sa. Se pot majora, spre exemplu, diverse cote ale unei piese, sau pot fi utilizate componente moderne, de exemplu rulmenţi din producţia actuala sau simeringuri din cauciuc, în locul celor din pâslă. Motoarele recondiţionate cu piese reproduse de specialişti agreaţi şi verificaţi de noi, (pistoane, cămăşi, segmenţi, cuzineţi, supape, etc) au deposit, fără problem, 100.000 km, fără intervenţii ulterioare sau consum de ulei.

 

Foarte importante în restaurarea unui automobil sunt elementele estetice, emblemele şi ornamentele, care pot fi reproduse în totalitate. Un alt produs realizat la o calitate superioară de specialiştii noştrii este soft-topul pentru automobilele decapotabile. Gama de repere ce poate fi reprodusă este extrem de largă şi cuprinde, printre altele, radiatoare de apa şi ulei, garnituri de motor / frâne / ambreiaj, cabluri de kilometraj / şoc / acceleraţie / geamuri / comandă, ferodouri (ambreiaj, saboţi, placute), eşapamente ş.a.

bottom of page