top of page

Asteptăm întotdeauna cu interes întrebările dumneavoastră!

Credem că este util să vă raspundem pe scurt la cele mai  interesante dintre ele

 

Ce înseamnă restaurare profesională?

Restaurare profesională înseamna aducerea automobilului dvs. la starea iniţială, atât din punct de vedere mecanic, cât şi al adevărului istoric.

 

Cat timp dureaza si cat timp imi consuma un proiect? Cum si cand platesc serviciile de restaurare?

Durata restaurării şi costul acesteia depinde de multe elemente, dar cele mai importante sunt: starea tehnică a vehiculului, gradul de originalitate, numărul de exemplare produse (cu cat este mai mare cu atât piesele de schimb sunt mai uşor de obţinut), starea în care se doreşte a se încadra la finalul lucrărilor.  În funcţie de anvergura acestora, la un proiect se poate lucra de la 3 luni până la 24/36 luni. Uzual, timpul mediu de restaurare pentru un vehicul în stare acceptabilă este de 8-12 luni. Timpul alocat proiectului depinde strict de dvs, fiind necesare vizite la atelierul Oldtimer Studio numai în câteva faze determinante. Serviciile de restaurare şi materialele aferente se plătesc de regulă lunar, în funcţie de cele convenite în contractul încheiat la începutul lucrărilor.

 

Un automobil restaurat are garanţie?

Da, orice automobil restaurat total sau parţial beneficiază de garanţia Oldtimer Studio.

 

Care sunt nivele de restaurare? Cum le deosebesc?

Nivele de restaurare:

Concurs

Show driver

Daily driver

 

De unde procur piesele de schimb?

Piesele de schimb se pot procura atât de dvs, cât si de specialiştii noştri. Nu se fac achiziţii de piese fără a fi în prealabil consultaţi. În cazul pieselor importate de Oldtimer Studio, acestea au garanţia acordată de fabricantul lor.

 

Ce costuri de intretinere presupune achizitionarea unui vehicul istoric?

Un vehicul istoric, restaurat sau conservat corect, din experienţa noastră, are costuri de exploatare medii, la nivelul unuia modern, de aceeaţi marcă. Diferenţa constă în consumul de carburant (uşor mai mare în majoritatea cazurilor) şi din costul rezultat din parcarea într-un garaj ventilat şi securizat corespunzător, nefiind recomandată păstrarea sub cerul liber ,cu excepţia daily driver. Pentru reparaţii curente, stocare sau revizii vă sugerăm încheierea unui contract de mentenanţă cu Oldtimer Studio, ceea ce vă asigură o exploatare placută.

 

Când şi cum pot folosi un vehicul istoric? Se conduce greu?

Un vehicul istoric este utilizabil oricând, functâţie de dorinţa dvs. Vă invităm să participaţi la evenimentele organizate de RETROMOBIL CLUB ROMANIA la care vă veţi simţi cu siguranţă bine între prieteni cu acelaşi hobby. În funcţie de dotarea şi nivelul tehnic al unora dintre vehiculele istorice şi , evident, de abilităţile dvs. de conducator auto, puteţi să vă bucuraţi de plăcerea condusului oricând, legislaţia din România permiţându-vă acest lucru fără vreo constrăngere.

 

Pot configura automobilul aşa cum doresc?

Da, în funcţie de momentul în care îl achiziţionaţi. Dacă îl achiziţionaţi conservat sau gata restaurat, în mod evident opţiunile sunt limitate. Dacă achiziţionaţi unul încă nerestaurat sau cel puţin nevopsit, puteţi, cel puţin din punct de vedere estetic să îl configuraţi cum doriţi – culoare interioară/exterioară, tapiţerie (cromatică, stofă, piele auto sau vinilin), jante (din cele omologate în acei ani pentru acel tip de vehicul) sau anvelope (cu sau fără flanc alb). Pentru ca automobilul dvs. să poată obţine numărul maxim de puncte la un concurs este recomandat să folosiţi cromatica originală sau cel puţin una disponibilă din acel an de producţie pentru modelul respectiv.

 

Ce este suprarestaurarea?

La un concurs de eleganţă, se punctează maxim vehiculele care sunt identice din punct de vedere istoric cu cele care au părăsit banda de montaj în anul de producţie respectiv. Se acceptă schimbări la toate componentele de uzură sau care afectează în mod direct siguranţa exploatării (acumulatori, anvelope, furtune de frână, etc) şi se depunctează toate excesele: finisarea unor de elemente vopsite cu unele cromate, adăugarea de blocuri optice sau aparatură suplimentară neoriginala, etc.

 

Oldtimer cumpara maşini din Romania?

Da, Oldtimer Studio achiziţioneaza automobile istorice în orice stare, componente sau documentaţie pentru acestea.

 

Pot cumpăra şi automobile nerestaurate?

Da, toate automobilele listate pe site Oldtimer Studio sau la partenerii noştri sunt disponibile “aşa cum sunt” sau restaurate la cerinţa dvs.

bottom of page